Angus-pihvilihaketjusta reilu korvaus tuottajille

Tuotantoketjun tulee olla kannattava ja reilu jokaiselle toimijalle. Hyvästä työstä tulee saada korvaus ja ketjun jokaisen osan tulee tuntea itsensä tasa-arvoiseksi. Angus-tuottajaketjussa ketjun jokaiselle osalla – jalostajalla, emolehmätilalla ja loppukasvattajalla – on oma paikkansa ja mahdollista tehdä tavoitteellista ja arvostettua työtä hyvä lopputuotteen, angus-pihvin, eteen.

Angus-jalostajat – hyvän pihvin perusta löytyy perimästä

Jalostajille on tärkeä rooli tuottajaketjussamme. Suurin osa hyvään syöntilaatuun vaikuttavista tekijöistä on periytyviä, joten oikeiden eläinlinjojen valinta on tärkeää. Ketjussa tarvitaan hyviä hiehosonneja, lehmälinjoja ja päätelinjoja.

Hyvä jalostustyö vaatii kärsivällisyyttä, karjasilmää ja opettelua. Neuvomme sopivien eläinlinjojen valinnoissa ja tätä kautta pyrimme ohjaamaan tuotantoa ketjumme kannalta tärkeisiin suuntiin, kuitenkin karjan oman kokonaisuuden huomioiden. Hyviä vinkkejä angus-jalostukseen löydät lisäksi Suomen Angus-yhdistyksen julkaisemasta Angus-jalostuskäsikirjasta, jonka voit tilata yhdistyksen sivuilta.

Oletko kiinnostunut jäsenyydestä?

Täytä alla oleva lomake

Angus-emolehmätilat

Emolehmätilat tuottavat vasikoita loppukasvatustiloille Tuotanto perustuu hyviin, vierotettuihin ja hyvin kasvaneisiin vasikkoihin. Vierotettu sopimusehdot täyttävä hieho- tai sonnivasikka, hyväluonteinen sellainen, on meidän yhteinen tavoitteemme. Neuvomme jalostus ja eläinvälinnoissa. Näin saamme Finn Angus uudistus- ja teuraseläimiä, joihin kaikki toimijat voivat olla tyytyväisiä. Lopputulos ratkaisee.

lehma-kuva.jpg

Angus-loppukasvatustilat

Haasteemme on yhä tasaisempi eläinaines. Ohjauksella ja suunnitelmalliseen eläinvalintaan kannustamalla tarjoamme loppukasvattajalle terveitä hyväluonteisia vasikoita. Viestimme niin emolehmätiloille kuin loppukasvatustiloille on, että vain hyvin kasvaneita, vahvoja vasikoita kannattaa ja voidaan kasvattaa huippulihaksi. Sopimustuottajiemme perusohjeistus ja koulutus sisältävät onnistuneen vasikan ja nuorennaudan kasvatuksen perusteet.

  • Tasalaatuinen vasikka-aines
  • Neuvonta tuotantoon ja tuotannonohjaukseen
  • Yhteydenpito emolehmätilojen ja loppukasvatustilojen välillä
  • Kannattava naudanlihan hinta

Finn Angus tuottajien tavoite on yhä tasaisempi tarjonta. On tärkeää, että tiloillamme on tuotantosuunnitelma, jota toteutetaan sovitulla tavalla. Luontoa vastaan emme taistele, vaan perusta on luonnollinen eläinten lisääntyminen, vasikat syntyvät pääosin keväällä, ovat laitumella emon kanssa ja kasvatusta, ruokintaa sekä eläinlajien välisiä eroja käytetään hyväksi tuotettaessa Finn Angus -pihvilihaa.

Ostoskoriisi lisätty

Jatka ostoksiaSiirry tilaamaan