Maistuvat reseptit
Finn Angus -lihasta

Tältä sivulta löydät tuotteisiimme pohjautuvia reseptejä.

Jauhelihakastike
12.05.2017

  • 500 g Finn Angus jauheliha 15%
  • 1 kpl keltasipuli
  • 60 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl lihalientä (valmista lientä tai fondista / kuutiosta)
  • rypsiöljyä paistamiseen
  1. Nosta jauheliha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuori ja leikkaa sipuli hienoksi kuutioksi. Lämmitä paistinpannu keskikuumaksi ja lisää pannulle tilkka rypsiöljyä. Lisää pannulle sipulikuutiot ja kuullota 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Kippaa sipulit pannulta lautaselle odottamaan.
  3. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää hieman rypsiöljyä. Ruskista jauheliha pannulla ja kippaa jauheliha sipulien joukkoon lautaselle odottamaan.
  4. Laita lihaliemi kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila pois liedeltä odottamaan kastikkeen valmistusta.
  5. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää voi pannulle. Anna voin sulaa keskilämmöllä ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Ruskista voi-jauhoseosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kauttaaltaan kauniin ruskean (piparkakun) värinen.
  6. Nosta pannu pois levyltä ja anna lämmön tasaantua hetken. Lisää lämmin lihaliemi pannulle muutamassa erässä samalla voimakkaasti kastiketta sekoittaen. Näin saat nesteen sekoittumaan tasaisesti eikä kastikkeeseen tule paakkuja.
  7. Laita pannu takaisin levylle ja lisää joukkoon jauheliha ja sipuli. Anna kastikkeen poreilla miedosti 10-15 minuuttia.


 

Finn Angus low res-3_509x768.jpg

Finn Angus low res-1_1024x685.jpg


Jauhelihakeitto
12.05.2017

  • 500 g Finn Angus jauheliha 7%
  • 500 g kiinteää perunaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g mukulaselleriä
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 kpl keltasipuli
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 10 kpl maustepippuria
  • 2 l lihalientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  1. Nosta jauheliha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuori ja leikkaa sipuli hienoksi kuutioksi. Pese, kuori ja leikkaa perunat, palsternakka, mukulaselleri ja porkkana suupalan kokoisiksi paloiksi.
  3. Laita kaikki kasvikset kattilaan lihaliemen kanssa ja lisää joukkoon laakerinlehdet ja maustepippurit. Kiehauta ja anna poreilla miedosti, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista jauheliha hyvin tilkassa rypsiöljyä. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Nosta paistinpannu liedeltä odottamaan keiton valmistumista.
  5. Lisää jauheliha keiton joukkoon, kun juurekset ovat kypsiä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Finn Angus low res-9_509x768.jpg

Finn Angus low res-8_746x768.jpg


Juustoinen jauhelihakeitto
12.05.2017

  • 500 g Finn Angus jauheliha 7%
  • 1 pkt Koskenlaskija-juustoa
  • 500 g kiinteää perunaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g mukulaselleriä
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 kpl keltasipuli
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 10 kpl maustepippuria
  • 2 l lihalientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  1. Nosta jauheliha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuori ja leikkaa sipuli hienoksi kuutioksi. Pese, kuori ja leikkaa perunat, palsternakka, mukulaselleri ja porkkana suupalan kokoisiksi paloiksi.
  3. Laita kaikki kasvikset kattilaan lihaliemen kanssa ja lisää joukkoon laakerinlehdet ja maustepippurit. Kiehauta ja anna poreilla miedosti, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
  4. Leikkaa koskenlaskija paloiksi ja lisää keiton joukkoon. Sekoita keittoa, että juusto sulaa. Anna poreilla miedosti, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  5. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista jauheliha hyvin tilkassa rypsiöljyä. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Nosta paistinpannu liedeltä odottamaan keiton valmistumista.
  6. Lisää jauheliha keiton joukkoon, kun juurekset ovat kypsiä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Finn Angus low res-13_509x768.jpg

Finn Angus low res-12_1024x690.jpg


Itsetehdyt burgerpihvit
12.05.2017

  • 500 g Finn Angus jauheliha 20%
  • suolaa
  • mustapippuria

Muotoiluun

  • Rengasmuotti
  • Leivinpaperia
  1.  Leikkaa leivinpaperista 4 kpl hieman rengasmuottia isompia neliöitä.
  2. Aukaise jauhelihapaketti ja nosta jauheliha varovasti leikkuulaudalle. Leikkaa jauheliha neljään osaan.
  3. Laita leivinpaperinpala leikkuulaudan tai lautasen päälle ja aseta rengasmuotti leivinpaperinpalan päälle. Nosta leikattu jauhelihapala varovasti muotin sisään. Painele jauheliha muotin pohjalle tasaisesti ja napakasti.
  4. Nosta muotti pois varovasti. Muotoile loput pihvit samalla tavalla.
  5. Voit pinota pihvit päällekkäin ja tarvittaessa pakastaa.
  6. Mausta pihvit pinnalta suolalla ja mustapippurilla ennen paistamista tai grillaamista.

Paisto-ohje

Paistinpannulla

  1. Kuumenna kuiva paistinpannu 2/3 osa teholla. Nosta jääkaappikylmät pihvit paistinpannulle ja paina pihviä kevyesti pannua vasten. Poista leivinpaperinpala.
  2. Mausta pihvin yläpuoli suolalla ja mustapippurilla ja paista 2-3 minuuttia. Käännä pihvi ja paista saman verran kuin toiselta puolelta.
  3. Anna pihvin paistua rauhassa äläkä mene välillä liikuttamaan pihviä. Näin saat hyvän ja tasaisen paistopinnan!

Grillissä

  1. Nosta jääkaappikylmät pihvit keskikuumaan grilliin ja paina pihviä kevyesti parilaa tai ritilää vasten. Poista leivinpaperinpala.
  2. Mausta pihvin yläpuoli suolalla ja mustapippurilla ja grillaa 2-3 minuuttia. Käännä pihvi ja grillaa saman verran kuin toiselta puolelta.
  3. Anna pihvin kypsyä rauhassa äläkä mene välillä liikuttamaan pihviä. Näin saat hyvän ja tasaisen paistopinnan!
Finn Angus low res-4_490x768.jpg

Finn Angus low res-5_496x768.jpg

Finn Angus low res-6_1024x763.jpg


Angus paahtopaistia, valkosipulikermaperunoita, minttu-porkkanoita ja punaviinikastiketta
11.04.2017

Angus paahtopaisti

  • 1 kg Finn Angus paahto- tai sisäpaisti
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  1.  Kuivaa lihan pinta ja mausta karkealla merisuolalla. Kääri liha tiukasti tuorekelmuun ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  2. Pyyhi ylimääräinen suola lihan pinnalta ja kuivaa liha hyvin. Ruskista liha huolellisesti kuumalla pannulla ja laita liha uunivuokaan.
  3. Kypsennä 120 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 52 astetta. Nosta liha pois uunista ja anna vetäytyä vähintään tunnin ajan huoneenlämmössä.
  4. Leikkaa lihasta ohuita siivuja mausta tarvittaessa leikkauspinta sormisuolalla.

Valkosipuli-kermaperunat

  • 6 kpl isoa perunaa
  • 3 kpl valkosipulin kynsi
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  1. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Aseta perunat limittäin uunivuokaan.
  2. Hienonna valkosipuli ja kiehauta kattilassa kerman kanssa. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kaada kuuma kerma perunoiden päälle ja kypsennä 200 asteissa uunissa n 1 tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja perunat ovat kypsiä. Jos perunat tummuvat liikaa niin peitä vuoka foliolla ja kypsennä, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  4. Annan vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Minttu-porkkanat

  • 8 kpl porkkanaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • tuoretta minttua
  1. Kuori ja leikkaa porkkanat pituussuunnassa halki. Pyörittele porkkanat kevyesti oliiviöljyssä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  2. Laita porkkanat uunipellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n 15 minuutta tai kunnes porkkanat ovat sopivat kypsiä. Käännä porkkanat puolessa välissä ympäri niin ne kypsyvät tasaisesti.
  3. Hienonna minttu ja sekoita porkkanoiden joukkoon ennen tarjoilua. Mausta tarvittaessa suolalla.

Punaviinikastike

  • 1 kpl keltasipuli
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 dl vasikkalientä
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 1 kpl laakerinlehti
  • 1 dl demiglacea
  1. Leikkaa juurekset kuorineen isoiksi paloiksi ja paahda kattilassa tummaksi.
  2. Possauta joukkoon viini ja keitä puoleen nestemäärästä.
  3. Lisää vasikkaliemi sekä yrtit ja keitä puoleen nestemäärästä.
  4. Lisää demiglace ja keitä miedosti poreille puoli tuntia.
  5. Siivilöi ennen tarjoilua.
paahtopaisti2.jpg

paahtopaisti.jpg


Angus Tagine, hunajaiset uunijuurekset ja yrttiriisi
11.04.2017

Angus Tagine (mausteinen lihapata)

  • 1 kg Finn Angus ulko- tai kulmapaisti
  • 2 kpl keltasipuli
  • 2 kpl valkosipulin kynsi
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 3 tl Garam Masala-mausteseosta
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 100 g kuivattuja taateleita
  • 150 g kikherneitä
  • kourallinen manteleita
  • 2 tlk kuorittuja tomaatteja
  • 4 dl lihalientä
  • 2 tl suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  1. Kuivaa liha talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi. Ruskista muutamassa erässä paistinpannulla rypsiöljyssä ja siirrä uunivuokaan.
  2. Leikkaa sipuli isoiksi lohkoiksi ja valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kuivatut hedelmät puoliksi.
  3. Kuullota sipuleita keskilämmöllä n. 5 minuuttia ja lisää joukkoon inkivääri, hedelmät ja kikherneet. Jatka kuullottamista vielä 5 minuuttia. Lisää joukkoon garam masala-mausteseos ja tomaatit sekä lihaliemi. Kiehauta ja mausta suolalla.
  4. Kaada kuuma liemi lihojen päälle uunivuokaan ja sekoita kevyesti kaikki sekaisin. Peitä uunivuoka tiukasti foliolla ja kypsennä 170 asteisessa uunissa 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
  5. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Hunajaiset uunijuurekset

  • 4 kpl porkkanaa
  • 1 kpl pieni juuriselleri
  • 2 kpl palsternakkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Kuori ja leikkaa juurekset lohkoiksi. Öljyä juurekset kulhossa kevyesti ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  2. Levitä juurekset uunipellille ja revi timjami juuresten päälle. Valuta hunaja ohuena nauhana juuresten päälle ja paista 180 asteisessa uunissa n 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä.
  3. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pienellä määrällä hunajaa.

Yrttiriisi

Riisiä neljälle paketin ohjeen mukaan

  • ½  ruukkuminttua
  • ½  ruukkupersijaa
  • ½ ruukkuruohosipulia
  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna yrtit ja sekoita ennen tarjoilua riisin joukkoon.
pata.jpg


Finn Angus Ulkofilepihvin paistaminen (medium)
11.04.2017

  • n. 800 g Finn Angus ulkofilettä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 100 g voita
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 4 kpl valkosipulin kynttä
  1. Leikkaa ulkofileestä neljä n 200 g pihviä. Leikkaa pihvit n 45 asteen kulmassa kohtisuoraan syitä vasten, jotta saat pihveistä mureampia kun syyt kulkevat oikeaan suuntaan.
  2. Anna pihvien lämmitä huoneenlämmössä tunnin ajan.
  3. Suolaa pihvit molemmin puolin sormisuolalla 10 minuuttia ennen paistamista.
  4. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla ja öljyä pihvit kevyesti. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2 pihviä kerrallaan, kunnes lihasnesteet nousevat pihvin pintaan (n. 2-3 minuuttia riippuen pannun kuumuudesta) ja käännä pihvit. Paista toiselta puolelta yhtä kauan kuin paistoit toiselta puolelta.
  5. Nosta pannu pois liedeltä puoli minuuttia ennen paistoajan päättymistä ja heitä pannulle 50 g voita, pari timjamin oksaa sekä par kevyesti murskattuai valkosipulin kynttä. Kun voi alkaa vaahdota niin kallista pannua itseesi päin ja lusikoi vaahtoavaa voita pihvien päälle muutamia kertoja.
  6. Nosta pihvit lautaselle, rouhi mustapippuria myllystä päälle ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.
  7. Paista toiset pihvit samalla tavalla.

Jos haluat pihvistä kypsemmän niin lisää paistoaikaa molemmin puolin 1-2 minuuttia halutun kypsyyden saavuttamiseksi.


Yrttiset lihapullat, flatbread, jogurttikastike ja marinoidut kurkut
11.04.2017

Yrttiset Angus lihapullat

  • 500 g Finn Angus jauheliha
  • 2 kpl kevätsipulin vartta
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • kourallinen tuoretta minttua
  • 2 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  1. Hienonna kevätsipuli ja yrtit hienoksi. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita kaikki ainekset ja puristele massaa kevyesti, kunnes massasta voi muotoilla lihapullia. Älä vaivaa liikaa, ettei rasva erotus massasta.
  3. Muotoile massa lihapulliksi ja paista niihin kaunis pinta reilussa öljyssä keskikuumalla paistinpannulla.
  4. Nosta lihapullat uunipellille ja paista 170 asteisessa uunissa n 5-10 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä

Flatbread

  • 300 g turkkilainen jogurtti
  • 5 dl vehnäjauho
  • 3 tl leivinjauhe
  • 1 ½ tl suola
  • (2 rkl vettä)
  1. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Lisää jauhojen joukkoon jogurtti ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa vesi, jos koostumus on liian kuiva.
  2. Vaivaa taikinaa pöydällä muutama minuutti, kunnes se on tasaista. Ylimääräistä vaivausta ei tarvita.
  3. Leikkaa taikina 4 osaan ja pyörittele palloiksi.
  4. Kaulitse taikinapallot ohuiksi leiviksi kevyesti jauhotetulla työtasossa ja grillaa 2-3 minuuttia puoleltaan.

Jogurttikastike

  • 400 g turkkilaista jogurttia
  • ½ tuore kurkku
  • 1 kpl sitruunan kuori
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl sitruunan mehua
  1. Raasta kurkku ja sekoita jogurtin joukkoon. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi jogurtin joukkoon.
  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele sitruunanmehulla.
lihapullat2.jpg

lihapullat.jpg


Angus Bavette
13.07.2016

Näin valmistat 10 vuorokautta punaviinimarinadissa olleen Angus Bavetten:

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen valmistusta.
  2. Grillaa tai paista lihaa 3 minuuttia puoleltaan, lisää suola ruskistetulle kääntöpinnalle.
  3. Paista vielä minuutti puoleltaan.
  4. Kääri liha tiukkaan folioon ja anna sen levätä 5 minuuttia.
  5. Leikkaa liha poikkisyin (käytä lihasneste "kastikkeena").

Edullinen Angus Bavette on niin mureaa ja maukasta sekä mehukasta ja suussa sulavaa, että uskallan verrata sitä naudan ulkofileeseen tai jopa entrecoteen.

Tässä värittömässä, mutta sitäkin maittavammassa annoksessa on lisukkeena

  • rapeat pestoperunat
  • paljon sosiaalisessa mediassakin puhutut aurajuustopekoniherkkusienet (hyviä)
  • kesän ensisadosta, kanttarellisipulipaistos
bavette2.jpg

Angus Bavette on aivan ihana liha, se käy myös mureutensa johdosta salaattiin.

bavette.jpg

Tein 3 hengen illanistujaisiin tuollaisen vähän ruokaisemman ja janoa herättävän salaatin, puolukkamajoneesilla, rinnalle rustiikkista patonkia. Hyvin kelpas!


Finn Angus Burger Steak
13.07.2016

Finnanguksen Burger steak (hampurilaispihvi) on paljon muutakin kuin pelkkä burgerpihvi! Se on erinomainen ja edullinen grillipihvi / pannupihvi, joka soveltuu moniin erilaisiin ruoka-annoksiin. Muistathan, että se ei ole jauhelihapihvi, joka sisältää kaikkea mahdollista! Se on täyttä angusta, joka sisältää max. 10% rasvaa.

Tässä muutama käyttöesimerkki:

  • pihvi, paistettu ananas, bearnaise- kastike (floridan pihvi)
  • pihvi, paistettu kananmuna tai uppomuna
  • pihvi, sienikastiketta (metsästäjän pihvi)
  • pihvi, punaviinikastiketta
  • pihvi, maustevoita
  • pihvi, parsaa, choronkastiketta, (bearnaise +tomaatti pure), katkarapuja (Oskarin pihvi) kuten kuvassa

Muistathan että pihvi on maustamaton - minä suosittelen paistetulle pinnalle sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Näin Angus saa arvoisensa mausteet jotka korostavat puhtaan lihan makua!

Hyvää ruokahalua, sekä innostunutta kokeilua!

oskari.jpg

Lisukkeet voit tehdä mielitekojesi mukaan, salaateista, juureksista, perunoista, pastasta, riisistä jne


Angus Burger
13.07.2016

Finn Angus Burgerpihvi on 150g monikäyttöinen tuote, jossa on rasvaa enintään 20%.

Pihvin valmistus on helppoa, niin grillissä kuin pannullakin. Pihvin voi grillata tai paistaa jäisenä suoraan pakastimesta. Burgerpihvi on maustamaton, joten suosittelen sen maustamiseen rouhittua mustapippuria ja sormisuolaa.

Hienomman burgerin ohje

  1. Paistettu ja maustettu burger- pihvi, joka on nopean paiston (1½ min/puoli) jälkeen laitettu kuumaan uuniin siksi aikaa, kunnes cheddar sulaa.
  2. Lämmitetyn sämpylän kansiosaan sivelin Dijon- sinappia, ketsuppiseosta ja pohjaan chilimajoneesia.
  3. Väliin viinisuolaheinää, pikkelöityä punasipulia, juustokuorrutettu burgerpihvi, rapeaa pekonia ja maustekurkkua.
hienompihamppari.jpg

Vähän ”kurmeempi” (courmé) hampurilainen

juustohamppari.jpg

Perus juustohampurilainen tikkuperunoilla


Angus Iron Steak
13.07.2016

Näin valmistat 10 vuorokautta punaviinimarinadissa olleen Angus Iron steakin

  1. Huoneen lämpöön 1-2 tuntia ennen valmistusta.
  2. Ota pinnat kiinni kuumassa grillissä, tai pannussa / parilalla, paistoaika n. 3 minuuttia puoleltaan, lisää sormisuola paistetulle pinnalle.
  3. Siirrä liha kohtalaiseen lämpöön grillissä (n. 200 astetta) tai 200 asteiseen uuniin.
  4. Anna kypsyä 25 minuuttia, tai jos käytät paistomittaria, laita se hälyttämään 53 asteessa.
  5. Tämän jälkeen kääri liha tiukkaan foliokääreeseen ja anna lihan levätä 10 minuuttia.
  6. Liha jatkaa foliossa kypsymistään noin 3 astetta. Kuvassa leikattu liha on 56 asteinen.

Kuvassa Angus Iron steakin lisäkkeenä

  • Selleriperunasosetta
  • punaviinikastiketta (lisää kastikkeeseen folion sisään irronnut lihasneste makua antamaan, kiehauta ja siivilöi)
  • Grillijuurekset (siirappia)
  • Punaviinissä haudutetut kevätsipulit
ironsteak2.jpg

ironsteak1.jpg


ANGUS BURGER LEHTIPIHVI (MINUTE STEAK)
28.06.2016

Minuuttipihvi on nimensä veroinen. Erinomainen ja edullinen pihvi arkeen ja juhlaan. Pihvi valmistuu minuuteissa. Laita jäinen pihvi tulikuumalle pannulle (tilkka öljyä) tai kuumaan grilliin, paista minuutti kummaltakin puolelta. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja sormisuolalla.

Pihvin käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Kuvissa muutama esimerkki minuuttipihvin käytöstä.

 

salaatti.jpg

Kylmä minuuttipihvisalaatti, lisää mieleisesi kastike.

kanttarelli.jpg

Kanttarellimuhennoksella täytetty lehtipihvi.

tortilla2.jpg

tortilla.jpg

Tortilla jonka voit täyttää mieleisilläsi lisukkeilla.


Finn Angus Flanksteak
28.06.2016

Tämän tein parillalla keittiössäni seuraavasti

  1. Liha pois jääkaapista ja kalvot pois, huoneenlämmössä tunti.
  2. Lihan pintaan hieman öljyä.
  3. Liha kuumalle parillalle.
  4. Paistopintaan rouhittua mustapippuria ja sormisuolaa.
  5. Liha 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.
  6. Liha pois uunista. Tiukkaan foliopakettiin lepäämään noin 7-8 minuutiksi.
  7. Flank Steak pois paketista ja leikkaus ohuita siiivuja poikkisyin lihaan nähden.

Liha tarjolle

  • Tarjoile liha mediumina tai vähän alle, sillä jos liha pääsee kypsäksi se kuivuu ja sitkistyy. Sitähän me emme halua. Laitoin lihan tarjolle pähkinävoin kera, jonka olin maustanut tinjamilla.
  • Varmista että sinulla on kaikki tarvittavat lisäkkeet valmiina ja sekä ruokailijat pöydässä sillä tämä liha ei anna odotuttaa syöjiään. Suoraan ja heti leikkuulaudalta suussa sulavaa, maukasta angusta.

Tämä resepti toimii myös grillissä

  1. Kuumassa grillissä "Pinnat KIINNI"
  2. Mausta ja siirrä yläritilälle tai epäsuoralle lämmölle anna kypsyä 7-15 minuuttia.
  3. Tämän jälkeen tiukkaan folio kääreeseen lepäämään 5- 8 minuutiksi.

Pikkuvinkki vielä loppuun

Jos sinulta on jäänyt keitettyjä uusia perunoita "tähteeksi", niin pilko ne 4 osaan, laita kulhoon ja sekoita niihin kuivamausteita (esim. paprikaa, chiliä, aromisuolaa, currya). Lisää oljyä, laita uunivuokaan ja paista hyvässä lämmössä rapeiksi ja herkullisen värisiksi.

flanksteak1.jpg

flanksteak2.jpg


Kuivamarinoitu Finn Angus Tri-Tip
28.06.2016

(Maminha, Brasiliassa) Tri - kärki on iso kolmio-osio naudan ulkofileen alaosassa. Suosittu leikkaustapa etenkin Kaliforniassa, nyt myös Suomessa Finn Anguksella!

Reseptin Tri-Tip oli ensin 2 vuorokautta jääkaapissa kuivamarinadissa ja kaksi tuntia huoneenlämmössä ennen valmistusta.

Tämä Tri - Tip on valmistettu parilalla, Sama valmistustapa toimii erinomaisesti kuumassa grillissä

 

  1. Paista lihaa 4 minuuttia, käännä ja suolaa paistopinta, paista 4 minuuttia, käännä ja suolaa. Paista lihaa vielä minuutti puoleltaan.
  2. Kääri liha tiukkaan foliopakettiin ja anna levätä 5 minuuttia ennen leikkausta.
  3. Tämäkin ruhonosa tulee tarjoilla mediumina tai sen alle. Jos kypsyy liikaa, liha kuivuu ja sitkistyy.

Tästäkin edullisesta ja erinomaisesta ruhonosasta voit valmistaa monenlaisia aterioita niin juhlaan kuin arkeenkin. Tässä muutama vaihtoehto kokonaisena grillatun lisäksi: salaatit, keitot, täytteenä, sämpylään, pitaan, tortillaan, burritoon jne, vain mielikuvituksesi on rajana. Kuten huomaat, flanksteak käy niin juhlaillallisiin kuin arkilounaaksi ja eväsruokiin.

 

 

tritip.jpg

tritip2.jpg


Ostoskoriisi lisätty

Jatka ostoksiaSiirry tilaamaan