Pihvilihasäilyke-laatikko

Laatikossa on 24 purkkillista pihvilihasäilykettä!

Finn Angus-pihvilihasäilyke 400g 

Ainesosat: Suomalainen naudanliha, vesi, suola 1,7 %, mausteita (sis. selleriä), stabiolointiaine E450, hapettumisenestoaine E316, aeominvahvenne E621, säilöntäaine E250. Lihapitoisuus 87 % josta nautaa 100 %. Valmistaja Säilykeherttua, Laukaa. Valmistuttaja Finn Angus Osuuskunta. 

9600g 82,08 € (sis. alv. 14 %)

TIETOJA LIHAN KÄSITTELYSTÄ

Lihan pakkaus ja säilyvyys

Finn Angus pihviliha on paloittelun jälkeen välittömästi pakattu vakuumiin. Liha on hyvin tuoretta ja sitä säilytetään koko ajan alle +4 asteen lämpötilassa (mitä lähempänä nollaa astetta sitä parempi ja turvallisempi lihalle). Näillä toimenpiteillä turvataan mikrobiologisesti mahdollisimman turvallinen tuote kuluttajalle. Paistit ja fileet kannattaa raakakypsyttää jääkaapissa noin neljä viikkoa (fileitä voi kypsyttää jopa 7-8 viikkoa) hankinnan jälkeen. Pakkauksessa oleva päivämäärä on siis leikkaus- ja pakkauspäivämäärä ja huolelliset toimenpiteet tämän jälkeen (ehjä vakuumipakkaus + lämpötilakontrolli) turvaavat tuotteen säilyvyyden. Jauheliha kannattaa pakastaa mahdollisimman pian, jotta se säilyy mahdollisimman hyvälaatuisena. Huom. Vakuumiin pakattu jauheliha ei ota makua pakastuksessa.

Vakuumiin kertyy nestettä säilytyksen aikana. Vakuumin avattaessa, neste kannattaa valuttaa pois ja liha huuhdella nopeasti kylmän veden alla.

Lihan pakastaminen ja sulattaminen

Vakuumiin pakattu liha voidaan pakastaa ilman että lihan syöntilaatu kärsii. Liha säilyy pakastimessa noin kolme kuukautta; ehjässä pakkauksessa pidempäänkin. Lihan pakastuksen aikana tulee seurata, että pakastimen lämpötila pysyy koko ajan samana. Kerran sulanutta lihaa ei saa pakastaa uudelleen. Pakastetut tuotteet tulee sulattaa hitaasti pakkauksissaan jääkaapin viileydessä. Lihan hidas sulattaminen takaa, että lihan mehukkuus säilyy myös sulatuksen jälkeen. Kiireen sattuessa vakuumiin pakatun lihan voi sulattaa myös lämpimässä vedessä noin 10 minuutissa.

Hygienia

Hygienia vaikuttaa lihan säilyvyyteen. Huolellisella käsihygienialla vaikutetaan lihan säilyvyyteen. Tämän johdosta hygieniakontrolli on hyvin tarkkaa lihan paloittelu- ja pakkausvaiheessa. Hyvästä käsihygieniasta tulee huolehtia myös kotona ruokaa valmistettaessa. Lihatuotteet tulee säilyttää jääkaapin kylmimmässä osassa. Raa’at tuotteet, lihatuotteet sekä valmisruoka tulee säilyttää toisistaan erillään. Lihaa käsitellessä käsien lisäksi myös työvälineiden ja leikkuulaudan tulee olla puhtaita. Lihalle ja vihanneksille tulee käyttää eri välineitä. Hyvä hygienia on erityisen tärkeää kesällä.

Lisätietoa lihan käsittelystä ja hygieniasta löytyy mm. www.lihatiedotus.fi

Lihan mureuttaminen eli raakakypsytys

Naudanlihan väri voi olla sekä kirkkaan punaista että vähän tummempaa lihaa. Helakanpunainen liha on vastateurastettua ja tuoretta. Lihan tummuus johtuu raakakypsentämisestä. Tummat lihat ovat yleensä paisteja ja fileitä. Niitä säilytetään nolla-asteisessa kylmiössä 2-4 viikkoa tyhjiöpakattuina. Tyhjiöpakkauksessa liha on väriltään hyvin tummaa. Kun pakkaus avataan ja liha saa happea, sen väri muuttuu punaisemmaksi.

Raakakypsyminen vaikuttaa seuraavasti:

  • Liha mureutuu koska raakakypsymisen aikana entsyymit pätkivät niin punaisen lihan kuin sidekudoksenkin valkuaisaineita
  • Mehukkuus paranee sillä raakakypsymisen ansiosta lihakudokset pitävät paremmin lihasnesteen sisällä
  • Maku paranee koska valkuaisaineista ja rasvasta muodostuu lukemattomia makua parantavia yhdisteitä

Kalvon poisto

Kalvoa poistettaessa on syytä huomata lihan syyrakenne. Jos veitsi kulkee kalvon alla syyrakenteen kulkiessa alaspäin, kalvoon jää helposti lihaa. Samalla lihan pinnasta tulee karhea ja säilyvyys heikkenee. Karheaan pintaan tarttuu helposti bakteerit, ja niillä on hyvät lisääntymismahdollisuudet epätasaisessa pinnassa. Jos kalvo poistetaan syyrakenteen ohjatessa veistä kalvoon päin, saadaan puhdas kalvo ja sileäpintainen liha.

Leikkaustavat

Lihan käsittelijän tehtävänä on leikata liha mahdollisuuksien mukaan poikkisyin. Tämä ei ole helppoa, sillä jokaisessa lihaskimpussa on lihassyitä, jotka kulkevat eri lihaksissa eri suuntaan. Toisin sanoen paahtopaistissa syyt kulkevat eri tavalla kuin ulkofileessä. Lisäksi paistit, esim. kulmapaistit, muodostuvat useista lihaskimpuista, joissa kaikissa syyrakenne saattaa kulkea eri suuntaan.

Ota tarvittaessa yhteyttä ja kerromme lisää.

Toimitus

Vastaamme yhteistyökumppaniemme kanssa kylmäketjusta aina asiakkaalle luovutukseen saakka.

Etelä-Suomi, Pääkaupunkiseutu (Kirkkonummi, Lohja, Nummela, Vihti, Hyvinkää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Porvoo ja siitä alaspäin)

Jakelu iltaisin ja viikonloppuisin - Ilmoitamme tarkemman ajankohdan tilauksesi jälkeen.

Kuopion seutu

Boksit toimitetaan Kauppahallin Lihapiste K.Voutilaiseen, josta noudettavissa ilmoituksesta

Muu Suomi

Kehitämme jakelua parhaillaan, olemme yhteydessä tilauksestasi.

Tilauksen maksaminen

Tilauksien maksu normaalisti verkkomaksuna. Tällä hetkellä toimitamme laskun tilauksesi yhteydessä.

500g
0,00 €
Jauheliha
1500g
0,00 €
Picanha
700g
0,00 €
Flanksteak
1000g
0,00 €
Paahtopaistipala
600g
0,00 €
Burgerpihvi
1000g
0,00 €
Paistilastu
2300g
0,00 €
Entrecôte
1000g
0,00 €
Pisarapaistipala
2000g
0,00 €
Rintapala
1000g
0,00 €
Luuton lapa
1000g
0,00 €
Osso Bucco
1000g
0,00 €
Ulkofilepala
1000g
0,00 €
Ulkopaistipala
1000g
0,00 €
Paistisuikale
1000g
0,00 €
Sisäpaistipala
Ostoskoriisi lisätty

Jatka ostoksiaSiirry tilaamaan