Jauheliha

Jauhelihapaketti sisältää erinomaista Finn Angus jauhelihaa, jonka rasvaprosentti on noin 7 %. Tuote soveltuu erinomaisesti henkilöille, jotka haluavat paljon proteiinia ja vähän rasvaa. Jauheliha on pakattu n. 0,5kg vakuumipaketteihin.

15% jauheliha soveltuu kaikkien jauheliharuokien perusraaka-aineeksi.

20% jauheliha soveltuu erityisen hyvin burgerpihvien valmistukseen. 

500g 0,00 € (sis. alv. 14 %)

  TIETOJA LIHAN KÄSITTELYSTÄ

  Lihan pakkaus ja säilyvyys

  Finn Angus pihviliha on paloittelun jälkeen välittömästi pakattu vakuumiin. Liha on hyvin tuoretta ja sitä säilytetään koko ajan alle +4 asteen lämpötilassa (mitä lähempänä nollaa astetta sitä parempi ja turvallisempi lihalle). Näillä toimenpiteillä turvataan mikrobiologisesti mahdollisimman turvallinen tuote kuluttajalle. Paistit ja fileet kannattaa raakakypsyttää jääkaapissa noin neljä viikkoa (fileitä voi kypsyttää jopa 7-8 viikkoa) hankinnan jälkeen. Pakkauksessa oleva päivämäärä on siis leikkaus- ja pakkauspäivämäärä ja huolelliset toimenpiteet tämän jälkeen (ehjä vakuumipakkaus + lämpötilakontrolli) turvaavat tuotteen säilyvyyden. Jauheliha kannattaa pakastaa mahdollisimman pian, jotta se säilyy mahdollisimman hyvälaatuisena. Huom. Vakuumiin pakattu jauheliha ei ota makua pakastuksessa.

  Vakuumiin kertyy nestettä säilytyksen aikana. Vakuumin avattaessa, neste kannattaa valuttaa pois ja liha huuhdella nopeasti kylmän veden alla.

  Lihan pakastaminen ja sulattaminen

  Vakuumiin pakattu liha voidaan pakastaa ilman että lihan syöntilaatu kärsii. Liha säilyy pakastimessa noin kolme kuukautta; ehjässä pakkauksessa pidempäänkin. Lihan pakastuksen aikana tulee seurata, että pakastimen lämpötila pysyy koko ajan samana. Kerran sulanutta lihaa ei saa pakastaa uudelleen. Pakastetut tuotteet tulee sulattaa hitaasti pakkauksissaan jääkaapin viileydessä. Lihan hidas sulattaminen takaa, että lihan mehukkuus säilyy myös sulatuksen jälkeen. Kiireen sattuessa vakuumiin pakatun lihan voi sulattaa myös lämpimässä vedessä noin 10 minuutissa.

  Hygienia

  Hygienia vaikuttaa lihan säilyvyyteen. Huolellisella käsihygienialla vaikutetaan lihan säilyvyyteen. Tämän johdosta hygieniakontrolli on hyvin tarkkaa lihan paloittelu- ja pakkausvaiheessa. Hyvästä käsihygieniasta tulee huolehtia myös kotona ruokaa valmistettaessa. Lihatuotteet tulee säilyttää jääkaapin kylmimmässä osassa. Raa’at tuotteet, lihatuotteet sekä valmisruoka tulee säilyttää toisistaan erillään. Lihaa käsitellessä käsien lisäksi myös työvälineiden ja leikkuulaudan tulee olla puhtaita. Lihalle ja vihanneksille tulee käyttää eri välineitä. Hyvä hygienia on erityisen tärkeää kesällä.

  Lisätietoa lihan käsittelystä ja hygieniasta löytyy mm. www.lihatiedotus.fi

  Lihan mureuttaminen eli raakakypsytys

  Naudanlihan väri voi olla sekä kirkkaan punaista että vähän tummempaa lihaa. Helakanpunainen liha on vastateurastettua ja tuoretta. Lihan tummuus johtuu raakakypsentämisestä. Tummat lihat ovat yleensä paisteja ja fileitä. Niitä säilytetään nolla-asteisessa kylmiössä 2-4 viikkoa tyhjiöpakattuina. Tyhjiöpakkauksessa liha on väriltään hyvin tummaa. Kun pakkaus avataan ja liha saa happea, sen väri muuttuu punaisemmaksi.

  Raakakypsyminen vaikuttaa seuraavasti:

  • Liha mureutuu koska raakakypsymisen aikana entsyymit pätkivät niin punaisen lihan kuin sidekudoksenkin valkuaisaineita
  • Mehukkuus paranee sillä raakakypsymisen ansiosta lihakudokset pitävät paremmin lihasnesteen sisällä
  • Maku paranee koska valkuaisaineista ja rasvasta muodostuu lukemattomia makua parantavia yhdisteitä

  Kalvon poisto

  Kalvoa poistettaessa on syytä huomata lihan syyrakenne. Jos veitsi kulkee kalvon alla syyrakenteen kulkiessa alaspäin, kalvoon jää helposti lihaa. Samalla lihan pinnasta tulee karhea ja säilyvyys heikkenee. Karheaan pintaan tarttuu helposti bakteerit, ja niillä on hyvät lisääntymismahdollisuudet epätasaisessa pinnassa. Jos kalvo poistetaan syyrakenteen ohjatessa veistä kalvoon päin, saadaan puhdas kalvo ja sileäpintainen liha.

  Leikkaustavat

  Lihan käsittelijän tehtävänä on leikata liha mahdollisuuksien mukaan poikkisyin. Tämä ei ole helppoa, sillä jokaisessa lihaskimpussa on lihassyitä, jotka kulkevat eri lihaksissa eri suuntaan. Toisin sanoen paahtopaistissa syyt kulkevat eri tavalla kuin ulkofileessä. Lisäksi paistit, esim. kulmapaistit, muodostuvat useista lihaskimpuista, joissa kaikissa syyrakenne saattaa kulkea eri suuntaan.

  Ota tarvittaessa yhteyttä ja kerromme lisää.

  Toimitus

  Vastaamme yhteistyökumppaniemme kanssa kylmäketjusta aina asiakkaalle luovutukseen saakka.

  Etelä-Suomi, Pääkaupunkiseutu (Kirkkonummi, Lohja, Nummela, Vihti, Hyvinkää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Porvoo ja siitä alaspäin)

  Jakelu iltaisin ja viikonloppuisin - Ilmoitamme tarkemman ajankohdan tilauksesi jälkeen.

  Kuopion seutu

  Boksit toimitetaan Kauppahallin Lihapiste K.Voutilaiseen, josta noudettavissa ilmoituksesta

  Muu Suomi

  Kehitämme jakelua parhaillaan, olemme yhteydessä tilauksestasi.

  Tilauksen maksaminen

  Tilauksien maksu normaalisti verkkomaksuna. Tällä hetkellä toimitamme laskun tilauksesi yhteydessä.

  500g
  0,00 €
  Jauheliha
  1500g
  0,00 €
  Picanha
  700g
  0,00 €
  Flanksteak
  1000g
  0,00 €
  Paahtopaistipala
  600g
  0,00 €
  Burgerpihvi
  1000g
  0,00 €
  Paistilastu
  2300g
  0,00 €
  Entrecôte
  1000g
  0,00 €
  Pisarapaistipala
  2000g
  0,00 €
  Rintapala
  1000g
  0,00 €
  Luuton lapa
  1000g
  0,00 €
  Osso Bucco
  1000g
  0,00 €
  Ulkofilepala
  1000g
  0,00 €
  Ulkopaistipala
  1000g
  0,00 €
  Paistisuikale
  1000g
  0,00 €
  Sisäpaistipala
  Ostoskoriisi lisätty

  Jatka ostoksiaSiirry tilaamaan