Ajankohtaista

Finn Angus osuuskunta ja Pan Nordic Meat aloittavat yhteistyön

 

tiedotusvälineille 26.4.2017

Suomalaisesta pihvikarjasta gourmet-luokan vientituote

Suomalaisen angus-pihvilihan tuotantoon keskittynyt Finn Angus Osuuskunta sekä laadukkaan lihan maahantuontiin erikoistunut Pan Nordic Meat Oy (PNM) ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on avata kansainväliset vientimarkkinat suomalaiselle angus-pihvilihalle. Samalla tavoitteena on parantaa lihan saatavuutta kasvattamalla Finn Angus -nautojen tuotantomääriä sekä parantaa lihan laatua entisestään.

“Haluamme tarjota kuluttajille parasta mahdollista suomalaista pihvilihaa. Angus-karjan liha on erityisen mureaa ja mehukasta. Rodun ominaisuudet yhdistettynä suomalaiseen, eettiseen kasvatustapaan, ympäristön arvostukseen, lihan puhtauteen ja turvallisuuteen ovat myyntivaltteja myös ulkomailla”, uskoo yksi Finn Angus Osuuskunnan perustajista, projektipäällikkö Katri Strohecker.

“Finn Angus -naudat kasvatetaan täysin ilman antibiootteja ja tuottajamme ovat sitoutuneita tuotannon kehittämiseen, myös luomuun, jonka osuus kasvaa koko ajan”, toimitusjohtaja Juha Alatalo kertoo.

Aika suomalaisen pihvilihan kasvattamiselle on suotuisa, sillä kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia ruoan alkuperästä. Puhdasta lähiruokaa pidetään suuressa arvossa, ja laadusta ollaan yhä valmiimpia myös maksamaan enemmän.

“Tavoitteenamme on myös taata kasvattajalle parempi hinta tuottamastaan eläimestä. Tarjoamme valmiit myyntikanavat niin arvokkaille fileille kuin huokeammillekin ruhonosille. Näin koko eläin saadaan hyödynnettyä järkevästi, mikä näkyy tuottajan saamassa korvauksessa”, PNM:n toimitusjohtaja Gustaf Salmelin kertoo.

Yhteistyön kautta Finn Angus Osuuskunta ja PNM aikovat lähivuosina ainakin viisinkertaistaa ketjun yhteisen angus-pihvilihan vuosituotannon, joka on nykyisin reilut 500 nuorta nautaa. PNM:n vastuulla on lihan markkinointi sekä myynti eteenpäin. Lisäksi PNM vastaa ruhojen käsittelystä sekä leikkuusta.

“Angus-ruhot leikataan kansainvälisten leikkuutapojen mukaisesti. Mureasta anguksesta saadaan hyödynnettyä myös sellaisia osia, joita Suomessa on totuttu syömään korkeintaan vain jauhelihana. Jatkossa saamme lautasillemme myös suomalaista huippulaatuista ja maistuvaa picanhaa, maminhaa tai flank steakia”, Salmelin sanoo.

Yhteistyö on alkanut lupaavasti, sillä suurin osa tulevan syksyn teurastuserästä on jo myyty eteenpäin.

“Kysyntä kasvaa! Lisäämme nykyisillä tiloillamme tuotantoa ja mukaan osuuskuntaamme mahtuu lisää tuottajia, jotka ovat valmiita pitkäjänteiseen työhön ja korkeaan laatuun. Eläinten hyvinvointi ja lajinmukaiset elinolosuhteet ovat kaikkein tärkeintä, niistä emme tingi”, Alatalo linjaa.

Lisätiedot:

Finn Angus Osuuskunta
Juha Alatalo
juha.alatalo@finnangus.fi
0400 265 637
Pan Nordic Meat Oy
Gustaf Salmelin
gustaf.salmelin@pnm.eu
041 505 0000

Finn Angus Osuuskunta on vuonna 2013 perustettu angus-karjan kasvatukseen keskittynyt tuottajayhteisö. Osuuskunnan tavoitteena on kasvattaa suomalaisen lihan laatua ja arvostusta sekä nostaa suomalainen angus-liha maailman arvostetuimpien lihalaatujen joukkoon. Osuuskunnassa on tällä hetkellä 27 jäsentä.
Pan Nordic Meat Oy tuo maahan korkealaatuista lihaa sekä elintarvikkeita lähes 30 vuoden kokemuksella. PNM:n vahvuuksia ovat sujuvat jakelukanavat sekä kattava myynti- ja ostajaverkosto niin Suomessa kuin ulkomaillakin. PNM haluaa tehdä suomalaisesta angus-karjan lihasta arvostetun ja halutun vientituotteen.

 


Ajankohtaista – Premiumin myynti kasvussa! Uusia tuottajia mukaan Finn Angus osuuskuntaan.
10.04.2018

Osuuskunta tuplaa tuotannon tänäkin vuonna!  Finn Angus pihvilihaa markkinoidaan niin koti- kuin vientimarkkinoille yhteistyössä Pann Nordic Meat... Katso lisää »

Angustilojen avoimet ovet 19.7.2017
17.07.2017

Finn Angus pihvilihatilat kutsuvat avointen ovien päivään keskiviikkona 19.07.2017 klo 10:00-15:00   Finn Angus osuuskunta... Katso lisää »

Finn Angus osuuskunta ja Pan Nordic Meat aloittavat yhteistyön
26.04.2017

  tiedotusvälineille 26.4.2017 Suomalaisesta pihvikarjasta gourmet-luokan vientituote Suomalaisen angus-pihvilihan tuotantoon... Katso lisää »

Lihan myyntipisteet
26.04.2017

Angus Shopin lisäksi Finn Angus pihvilihaa on saatavissa seuraavista paikoista: Kuopio Lihapiste ... Katso lisää »

Ostoskoriisi lisätty

Jatka ostoksiaSiirry tilaamaan